Jump to content
The library informs: Lainamäärä palvelussa on 4 lainaa/kk. Etkö pysty lainaamaan: Olet jo lainannut neljä lainaa kuukaudessa tai valitsemasi aineisto on suosittua ja sitä on lainattu jo maksimimäärä/kk tai kirjaston määrittelemä kuukausibudjetti palveluun on käytetty loppuun.
Cover for Hirmuisten vuosien valtiomies
Isbn: 978-95-2375-289-4
Publisher: Minerva
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: November 2020

E-book

Hirmuisten vuosien valtiomies

J. K. Paasikiven syntymästä 150 vuotta 27.11.2020 - vaikeiden aikojen suurmiehen yleistajuinen elämäkerta

Professori Tuomo Polvinen julkaisi vuosina 1989-2003 viisi osaa käsittäneen presidentti J. K. Paasikiven elämänkertasarjan. Paasikiven syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hannu Immonen on toimittanut Polvisen sarjasta suurelle yleisölle teoksen Hirmuisten vuosien valtiomies.
Teoksessa kuvataan kattavasti Paasikiven nousu politiikan huipulle: pankinjohtajasta suomalaisen puolueen johtoryhmään, kansanedustajaksi, pääministeriksi ja presidentiksi.
Nousevaa poliittista uraa ja perhe-elämää oli vaikea sovittaa yhteen. Varjon siihen loi ensimmäisen puolison pitkäaikainen sairaus, joka päättyi hänen kuolemaansa. Uusi puoliso Alli tuli tunnetuksi presidenttiaikana ”maan äitinä”.
Teoksen painopisteenä kuvataan Paasikiven poliittisen uran huipentumaa jälleenrakennuskauden pääministerinä ja presidenttinä. Sen keskiössä ovat ”hirmuiset vuodet” 1944-1948, jolloin Paasikivi pyrki säilyttämään Suomen länsimaisena demokratiana voimakkaasta vasemmistovyörytyksestä huolimatta.
Paasikiven poliittisen uran päätepisteenä oli Porkkalan palautus Suomelle 1955.
Teos on tehty yhteistyössä Paasikivi-seuran kanssa.

Tuomo Polvinen on tunnettu historiantutkija, joka on työskennellyt mm. valtionarkistonhoitajana, yleisen historian professorina ja akatemiaprofessorina. Hän on tutkinut Suomen historian keskeisiä kysymyksiä kuten ns. sortokautta, Suomen itsenäistymistä ja Suomea toisessa maailmansodassa. Hän on kirjoittanut runsaasti myös laajalle yleisölle tarkoitettuja kirjoja. Hän on saanut sekä Suomen kulttuurirahaston että Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinnot ja kolmesti Valtion tiedonjulkistamispalkinnon.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone