Jump to content
The library informs: Lainamäärä palvelussa on 4 lainaa/kk. Etkö pysty lainaamaan: Olet jo lainannut neljä lainaa kuukaudessa tai valitsemasi aineisto on suosittua ja sitä on lainattu jo maksimimäärä/kk tai kirjaston määrittelemä kuukausibudjetti palveluun on käytetty loppuun.
Cover for Pojat
Isbn: 978-87-2654-719-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: October 2020

E-book

Pojat

Sota repii rikki muutakin kuin maata ja yksittäisten ihmisten elämiä. Se määrittää kokonaisten sukupolvien kokemusta ja kasvun edellytyksiä. Näin on Oulun Raksilan poikien, Immun, Paten, Urkin ja Jaken tapauksessa täysin selvää.

Rintalan romaani kertoo näiden poikien seikkailuista sodan jälkeen. Poikien on pitänyt kasvaa aikuiseksi hyvin nopeasti. Sota-ajan kohtalokkuus vaanii heidän mielissään kuin hiljainen peto, varjostaen kaikkia heidän elämänsä osa-alueita eri tavoin. Sodan muistoja on hiljennettävä, joten elämän järjestämiselle ei ole aikaa.

Kirjasta on myös tehty elokuva vuonna 1962. Sen ohjasi Mikko Niskanen.

Paavo Rintala (1930–1999) oli suomalainen kirjailija. Hän kirjoitti näytelmiä, kuunnelmia ja kaunokirjallisia romaaneja. Uransa aikana hän sai kirjallisuuden valtionpalkinnon useina vuosina. Hänet palkittiin myös Runeberg-palkinnolla vuonna 1994.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone