Jump to content
The library informs: Lainamäärä palvelussa on 4 lainaa/kk. Etkö pysty lainaamaan: Olet jo lainannut neljä lainaa kuukaudessa tai valitsemasi aineisto on suosittua ja sitä on lainattu jo maksimimäärä/kk tai kirjaston määrittelemä kuukausibudjetti palveluun on käytetty loppuun.
Cover for Kuinka ajatukset syntyvät
Isbn: 978-95-2345-653-2
Publisher: Gaudeamus
Category:
Psychology
Accessible since: September 2020

E-book

Kuinka ajatukset syntyvät

Kognitiivinen neurotiede tutkii aivojen tiedonkäsittelyä, kuten havaitsemista, muistia, kieltä ja ajattelua. Aivotutkimus kiinnostaa paitsi tiedeyhteisöä myös suurta yleisöä, ja aivotutkijoilta pyydetään vastauksia monenlaisiin inhimillisen elämän kysymyksiin. Kun ihmisen toimintaa selitetään aivotutkimuksen keinoin, vedetään varsinkin mediassa toisinaan mutkia suoriksi.
Kuinka ajatukset syntyvät nostaa esiin ajankohtaisia näkökulmia kognitiivisen neurotieteen eri alueisiin. Teos esittelee aivotutkimuksen kiehtovia tuloksia mutta haastaa myös pohtimaan tutkimusmenetelmien rajoituksia sekä tulosten tulkintaan liittyviä ongelmia. Miten mielen ja aivojen suhde tulisi ymmärtää? Mitä tiedetään älykkyyden ja luovuuden yhteydestä aivoihin? Voidaanko aivotutkimuksen avulla selittää sosiaalisia ja kulttuurisia ilmiöitä tai mielen häiriöitä?
Teos kuvaa aivotutkimuksen historiaa, umpikujia, kiistakysymyksiä ja läpimurtoja. Jokapäiväisestä elämästä tutun tiedonkäsittelyn ohella kognitiivinen neurotiede on kiinnostunut esimerkiksi hypnoosin, meditoinnin sekä mystisten kokemusten neuraalisesta perustasta. Voisiko aivoja tutkimalla löytyä uudenlaisia selityksiä tällaisiin arvoituksellisiin ilmiöihin?


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone