Jump to content
The library informs: Biblion aineistojen lainaaminen Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen korteilla päättyy 22.11.2021. Voit kuitenkin lukea ja kuunnella lainaamiasi e-kirjoja ja e-äänikirjoja Biblio-palvelussa normaalisti laina-ajan loppuun asti. ***** Lainamäärä palvelussa on 4 lainaa/kk. ***** Etkö pysty lainaamaan: Olet jo lainannut neljä lainaa kuukaudessa tai valitsemasi aineisto on suosittua ja sitä on lainattu jo maksimimäärä/kk tai kirjaston määrittelemä kuukausibudjetti palveluun on käytetty loppuun.
Cover for Lasten ja eläinten suhteet
Isbn: 978-95-2351-388-4
Publisher: Into Kustannus
Category:

Accessible since: August 2020

E-book

Lasten ja eläinten suhteet

Mikä on marsujen mielestä romanttista? Miksi eläinten tappamisesta ei joudu vankilaan? Keneltä ratsastamiseen pitää kysyä lupa? Onko limasieni älykäs?

Lasten ja eläinten suhteet on tarinallinen, kysymysten ympärille kietoutuva tietokirja lasten eläinsuhteista. Sen kertomukset kumpuavat viiden tutkijan ja lukuisten suomalaisten lasten ja heille tärkeiden toisten eläinten kohtaamisista. Se kertoo, miksi lapset viihtyvät lemmikin seurassa ja miten arkea jaetaan toisenlaisen eläimen kanssa.

Lasten ja eläinten yhteiseloon kuuluvat hoivan ja rakkauden ohella vallankäyttö ja kuolema. Kirja tuo esiin erilaisia käytännön tilanteita, joiden kautta näitä aiheita voi käsitellä, huomioiden myös niihin sisältyvät tunteet ja toivon näkökulman.

Teos pohjautuu uusimpaan ihmisten ja eläinten suhteita käsittelevään tutkimukseen, joten se soveltuu myös oppimateriaaliksi.

Kirjan tekstit ja kuvat ovat helposti lähestyttäviä ja sitä voidaan lukea yhdessä lasten kanssa myös kotona. Yhteiselo lemmikkieläimen kanssa ei ole aina helppoa, vaan vaatii usein myös pinnistelyä. Kirjan kantavana ajatuksena on tutkijoiden huomio siitä, että lapset, joiden arjessa on heille tärkeitä eläimiä, pitävät lajirajat ylittävien suhteiden monimutkaisuutta ja vaikeutta kiehtovina ja suhdetta ylläpitävinä tekijöinä. Tämä edellyttää monenlaista tietämistä ja herkkyyttä sille, miten toisenlaisen eläimen kanssa jaetaan arki.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone