Jump to content
Cover for Maman finlandaise – Poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa
Isbn: 978-95-2300-269-2
Publisher: Atena
Category:
Novels Humanities
Accessible since: September 2016

E-book

Maman finlandaise – Poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa

”Madame, nuo eivät ole rattaat, tuo on traktori!”

Kun raskaustesti näyttää toista kertaa plussaa, Yhdysvalloissa asuva suomalais-ranskalainen perhe päättää palata Eurooppaan. Koska haaveissa on idyllinen talo, mukulakivikatuja ja Välimeren leppeitä aaltoja, suunnaksi valitaan Ranskan Riviera.

Haaveet ja todellisuus eivät kuitenkaan kohtaa, joten viimeisillään raskaana oleva Helena löytää itsensä vuokra-asunnosta Antibesin kaupungista. Ovipielessä lukee château, linna, mutta katosta vyöryy vesi sisään ja home mustaa seinät.

Ranskassa odottavat äidit nauttivat camembertiä, leikkipuistoon laitetaan juhlamekot ja paljettitossut ja koulu alkaa kolmivuotiaana. Uudelle vauvalle lääkäri ehdottaa viiden kuun tarkastuksessa ruoaksi sokeroitua jugurttia.

Vaikka tervehdysten poskisuukkojen määrä tuppaa yllättämään, sopeutuminen on väistämätöntä: ensin löytyy mukava leipäkauppias, sitten muita maailmankansalaisia – ja lopulta myös töitä ja unelmien talo. Maman finlandaise kertoo kirpaisevan hauskasti kulttuurieroista ja -yhtäläisyyksistä ja perheen juurtumisesta Etelä-Ranskaan.

 

Helena Liikanen-Renger (s. 1977) on Etelä-Ranskassa asuva freelance-toimittaja, joka pitää elämästään Chez Héléna -blogia.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone