Jump to content
Cover for Salonkielämää - Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa
Isbn: 978-95-2660-647-7
Publisher: Kvaliti
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture History Social and cultural history
Accessible since: May 2014

E-book

Salonkielämää - Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa

Salonkielämää - Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa avaa lukijalleen ovet aatelisrouva Elisabet Järnefeltin ja kirjailija Minna Canthin salonkien pyörteisiin, joissa liikkuu komea, naisia puoleensa vetävä Juhani Aho. Kirja vie lukijan 1880-luvun värikkäälle aikakaudelle lähes anarkisuuteen yltyvään suomalaistaisteluun, jonka kärkinimiä ovat Juhani Aho sekä Arvid Järnefelt. Arvidin äidin Elisabet Järnefeltin salongissa Ahosta kuoriutuu mestarikirjailija. Elisabetin ja Juhanin välille kehittyy samalla myös yksi vuosisadan kuuluisimmista rakkaustarinoista.

Kulttuurintäyteinen elämä jatkuu Minna Canthin salongissa Kuopiossa, jonne Aho seuraa rakastettuaan Elisabetia. ”Kanttilassa” rakastetaan, riidellään, luodaan kulttuuria ja realismia kuohuttaen samalla koko kaupunkia. Kuohuksissa on myös Elisabet mustasukkaisuudessaan Juhania kohtaan. Aho puolestaan suree menetettyä rakkauttaan Elisabetin tyttäreen, Ainoon, joka on kihlautunut Jean Sibeliuksen kanssa. Teos punoo yhteen mielenkiintoisella ja värikkäällä tavalla henkilöt ja aikalaistapahtumat kirjallisuuden, kulttuurin ja ihmissuhteiden saralla.

Salonkielämää perustuu Tarja Lappalaisen kattavaan tutkimustyöhön. Kirjailijalta on tätä ennen ilmestynyt 11 teosta, joiden joukossa Kansalliskirjailija Juhani Aho(toinen tekijä professori Martti Turtola) sekä Ruijansuomalaista elämää – Historiaa ja tarinoita Jäämeren rannalta.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone